Angleški buldog

Nakup angelškega buldoga ni samo nakup kužka. Medtem ko vsi psi zahtevajo investicijo časa in denarja, angleški buldog zahteva več obojega. Veliko lastnosti, ki jih imamo pri angleških buldogih najraje, pripomorejo k zdravstvenim težavam. Prav tako buldogova neodvisna in nekoliko trmasta narava prispevata k temu, da je vzgoja bolj težavna. Če si zgolj želite psa, potem angleški buldog mogoče ni za vas.

angleskibuldog
Rešitev psa iz zavetišča bo mogoče pomenila nekaj stroškov za cepljenje in sterilizacijo. Vendar obstaja malo dvoma, da boste imeli radi svojega psa ne glede na prednike. V tem primeru lahko dobite poceni psa.
Vendar če ste trdno odločeni v tem, da si želite angleškega buldoga, se pripravite na bolj dolgotrajen in veliko dražji proces. Pomembno je, da raziščete rejce in poskrbite, da vaš bodoči buldog ne bo prišel od neodgovornega štancarja psov. Ko najdete zanesljivega rejca angleških buldogov, po možnosti blizu vašega doma, je dobro, da ga obiščete.
Pomembno je, da dobro raziščete rejčeve prostore in si ogledate tako moške kot ženske buldoge. Ne bo škodilo, da si pogledate tudi veterinarske kartoteke obeh staršev, ki sta, ali pa še bosta starša vašega buldoga. Prav tako se morate pozanimati, kako pogosto samice rodijo. Najboljše je, če je to vsaki dve leti. Seveda preverite tudi pri drugih strankah, ki so pred kratkim kupile buldoge pri istem rejcu.
Angleški buldogi spadajo med dražje pse in lahko stanejo tudi več kot tisoč evrov. Cene za čistokrvne angleške buldoge lahko dosežejo tudi 3 tisoč evrov. Seveda pa cena ni edini strošek, ki ga je treba gledati pri nakupu buldoga, saj vas bodo veliko stali tudi veterinarji.
Angleški buldogi lahko potrebujejo operacijo, ki jim bo popravila veke oziroma trepalnice, saj jim te lahko začnejo rasti navznoter. Prav tako mogoče lahko potrebujejo operacijo neba, da se jim omogoči lažje dihanje. Vsi angleški buldogi so nagnjeni k problemom z dihanjem zaradi svojega izgleda.
Zaradi tega lahko cena angleškega buldoga hitro naraste na nekajkratnik tega, kar boste namenili rejci.
Angleški buldogi zahtevajo tudi posebno hrano, kar pomeni, da ne morete kupiti kar katerihkoli briketov. Prav tako imajo pogosto težave s kožo in alergije. Celo najbolj zdrav angleški buldog bo potreboval več nege kot povprečen pes. Njihove gube morajo biti naprimer redno čiščene, saj se drugače lahko razvijejo infekcije.
Angleški buldog je zvest spremjevalec, ki je dober tako za otroke kot za odrasle. Prav tako hitro postanejo družinski člani in tudi z vaše strani bodo hitro vzljubljeni. Ne potrebujejo veliko vadbe. Če se z njimi igrate nekaj minut nekajkrat na dan bo popolnoma dovolj. Prav tao ne zahtevajo preveč dolgih sprehodov, še posebno en v vročem vremenu.
Če si lahko privoščite in če ste pripravljeni skrbeti za njega, je angleški buldog vsekakor pravi pes za vas. Vendar če imate kakršnekoli dvome, raje razmislite o drugem hišnem ljubljenčku.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s